Noi, la Vila turistică “Principesa Margareta“ asigurăm clienților noștri tot pachetul necesar pentru cei intersați de zona turistică din jurul Beiușului. Vă ajutăm să vă faceți traseul, vă oferim informații specifice, pe care nu le aflați de pe internet, facem preluarea de la aeroport (unde este cazul).
La “Principesa Margareta” veți găsi întotdeauna cazare și masă excelente, alături de toate informațiile necesare parcurgerii unui traseu turistic variat și interesant, cu posibilitatea vizitării întregii zone. Totul, pentru ca voi să vă bucurați din plin de tot ce are de oferit Beiușul și împrejurimile sale.
CÂTEVA ATRACȚII ÎN ZONĂ
Peștera Meziad
Situată la 22 km de Beiuș, pe DJ 764, ruta ce leagă Beiușul de șoseaua E60 – Oradea–Cluj-Napoca, peștera Meziad este o minunăţie a naturii, cladită pe mai multe etaje interioare.
Peștera conţine urme ale paleoliticului și neoliticului. Este locul unde inclusiv savantul Emil Racoviţă a făcut cercetări extinse.
Peștera Urșilor, lângă Chișcău
Pornind de la Pensiunea “Principesa Margareta”, ieșiţi pe E79 spre Ștei, faceţi stânga pe DJ763 și găsiţi o altă peșteră, pe cât de celebră pe atât de bogată în formaţiuni de stalactite și stalagmite. Este Peștera Urșilor, de la Chișcău, situată la aproximativ 20 de km de Beiuș.
Numele peșterii vine de la numeroasele fosile ale “ursului de cavernă“. Celebră la nivel mondial, peștera este vizitată anual de peste 200.000 de turiști.
Peștera cu cristale de la Farcu
Recent introdusă in circuitul turistic, Peștera cu cristale de la Farcu este o minune a naturii și un splendid obiectiv turistic. O găsiţi lângă comuna Roșia, la o distanţă de 25 km de Beiuș, mergând pe DJ764 spre Bratca, ieșind spre dreapta, la Lazuri.
Peștera conţine urme ale paleoliticului și neoliticului. Este locul unde inclusiv savantul Emil Racoviţă a făcut cercetări extinse.
Staţiunea montană Vârtop-Arieșeni
Staţiunea Vârtop-Arieșeni oferă pasionaţilor de drumeţii o zonă deosebit de frumoasă pentru turism ecologic și camping, alături de practicarea sporturilor de iarnă, în anotimpul rece. Momentele de neuitat vin asezonate cu o peisagistică impresionantă, pentru momente de neuitat.
Porniţi de la Pensiunea “Principesa Margareta” pe E79, treceţi de Ștei și faceţi stânga pe DN75 spre Albac. Staţiunea Vârtop-Arieșeni e la jumătatea drumului, la limita dintre judeţele Bihor și Alba.
Rezervaţia Parcul “Munţii Apuseni”
Dacă încă nu ai văzut Cetăţile Ponorului, Piatra Galbenei, Focul Viu, Lumea pierdută, Cheile Galbenei sau Poiana Ponor, ar trebui să le treci pe lista locurilor de văzut într-o viaţă. Spectacolul oferit de Rezervaţia Parcul “Munţii Apuseni” este unic în peisaje și formaţiuni geologice.
La 42 de km distanţă de Pensiunea “Principesa Margareta”, ieșind pe E79, spre Ștei, faceţi stânga la Sudrugiu, pe DJ763, spre Pietroasa. Urcand în direcţia platoului Padiș, ajungeţi în poiana Glăvoi, de unde se deschide lumea Apusenilor, în toată splendoarea ei.
Stâna-de-Vale și Izvorul Minunilor
Stâna-de-Vale este un alt loc pe care trebuie să-l pui harta destinaţiilor turistice românești. Cu atracţii ca Izvorul Minunilor, aflat la ieșirea din staţiune și Mănăstirea Stana-de-Vale, te afli într-un cadru natural mirifc, cum numai zona Apusenilor poate oferi.
La doar 27 de km de Pensiunea “Principesa Margareta”, ajungi ușor în zonă, ieșind din Beiuș pe DJ764A spre Budureasa.
Pe lângă toate aceste locuri minunate, în Țara Beiușului veţi descoperi și zone mai puţin cunoscute, dar care vă vor surprinde în cel mai plăcut mod, prin peisaje, sunete și ospitalitatea localnicilor.
Când veţi vizita Beiușul și împrejurimile, veţi descoperi zone ca Valea Finișului, Tărcăiţei și Buduresei dar și ale satelor din împrejurimi. Toate acestea reprezintă locuri perfecte pentru turism etno și ecologic sau drumeţii într-un ambient natural de poveste.